6 жовтня. За все буде відплачено (2 Кор 5)

У цьому випуску від 6 жовтня текст 5 розділу Другого послання до коринтян. Бог є суддя і кожен отримає згідно з тим, що робив: добро чи зло.
“Новий Заповіт для нової України” – щоденна програма Петра Новочеха.

Річний план щоденного читання

Транскрипт випуску

Моя старша сестра якось сказала: “Незважаючи на те, що я стаю старше з кожним роком, я не відчуваю себе старою. Навпаки, всередині себе я почуваюся молодою дівчиною. Я думаю, – пояснила вона, – це пов’язане з тим, що, як казав Павло у 4 розділі: “Хоч наша зовнішня людина зітліває, проте наша внутрішня людина оновлюється день у день.” Цілком згоден із моєю сестрою, я теж відчуваю щось подібне.

Ту саму думку Павло продовжує і в 5-му розділі. “Адже ми знаємо, що коли наш земний дім тіла буде зруйнований, то маємо будівлю від Бога: дім нерукотворний, вічний, на небесах.”
Це велика втіха, особливо для тих із українців, хто зараз ризикує своїм життям на фронті, та і взагалі, будь яким українцям, бо росіяни вбивають людей не зважаючи, чи то військові, а чи то цивільні – діти, жінки, літні…

Не уявляю, як можна жити на світі, якщо думати, що земне життя – це все, що в нас є? Що не буде відплачено тим злодіям, які започаткували цю страшну війну, вбили скільки невинних людей, не кажучи вже про янголят – маленьких дітей. Як можна жити у цьому світі, думаючи, що сила силенна злочинців уникнуть справедливого суду? А саме так тут на землі і відбувається, бо дуже нечасто справедливість перемагає. Але, на щастя, Господь пообіцяв, що кожен з’явиться перед судовим престолом Христа, щоб одержати згідно з тим, що в тілі робив: добро чи зло. І ті, хто вбивав мирних людей у Бучі, і ті, хто бомбив Харків, хто катував захисників Азовсталі – всі отримають в повній мірі.

Послухаємо 5 розділ

Ми – читачі Біблії – розуміємо звідки береться те зло, та жорстокість, та невгамована спрага до насильства. Від тої старої гріховної натури. Нормальне суспільство намагається обмежити схильність до зла через виховання, правдиву християнську проповідь, справедливий суд. Але на жаль, найгірше, що є у людській природі зараз заохочується на Росії, людей переконують в тому, що вбивство ближнього, грабіжництво, насильство є добрим. Це надзвичайно небезпечний стан людини. Льюїс якось казав, що до пекла потрапляє не людина, а залишки людини, бо гріх руйнує Божий образ та подобу у того, хто закоренів у злі. Мій пастор попереджав: гріх та зло у людській натурі не мають дна. Сковзати донизу можна нескінченно довго – це безодня. І справді, як сказав польський письменник Станіслав Єжи Лец: коли нам здавалося, що ми опинились на самому дні, знизу постукали.

Звірства росіян часто нагадують жорстокість гітлерівських посіпак. Якось я читав зізнання одного пастора про те, що йому важко проповідувати Євангеліє євреям після Голокосту. На що ізраїльський християнин відповів. Так Голокост насправді доводить необхідність Євангелії. Дивіться, німці, найосвіченіша нація світу перетворилася на диких звірів після того, як зреклася Христа і Його вчення. Ось тому заклик апостола Павла з цього розділу “Благаємо, примиріться с Богом!” не втрачає актуальності, а навпаки, набуває терміновості.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *