11 травня. Незламність християн (1 Сол. 3)

У цьому випуску від 11 травня читаємо Перший лист апостола Павла до солунян, розділ 3. Випробування є невід’ємною стороною християнського життя.
“Новий Заповіт для нової України” – щоденна програма Петра Новочеха.

Річний план щоденного читання

Дивитись у YouTube

Попередні випуски

Транскрипт випуску

Ми маємо страждати.
У цьому розділі Павло розповідає про своє занепокоєння про долю солунян. Він перебував там дуже короткий час, щоби побачити плоди зрілої віри новонавернених. До того ж, він полишив солунських християн під час переслідувань. Загроза страждань багатьох лякає і вони не наважуються йти за Христом. Хоча Павло попереджав солунян про страждання, що очікують на вірних, він дуже хвилювався, чи зможуть вони встояти у випробуваннях. Страждання за віру є невід’ємною стороною життя християн. Тому є ціла низка причин.
Насамперед, оскільки Христос є єдиною істиною, єдиним істинним Богом, Він вимагає від учнів повної посвяти. Неможливо вірити в Христа й водночас служити іншим богам чи приймати антихристиянські ідеології на кшталт комунізму, фашизму чи популярного сьогодні трансгендерізму. Як в античну епоху, так і в наші часи це сприймається навколишнім оточенням як нетолерантність, фанатизм та ненависть до інших.
Далі, християни радикально змінювали спосіб життя. Вони більше не брали участь у розгулі, пиятиках, громадських святах, що супроводжувалися розбещеністю, полишали деяких друзів, з якими до того бешкетували разом.
Досить часто християни в нехристиянському суспільстві сприймаються як вороги держави та політично неблагонадійні громадяни, бо вони не підкорюються владі безумовно, а перевіряють чи не суперечать ті накази Божим заповідям і відмовляються виконувати безбожні накази.
Отже, вірні християни мають страждати тою чи іншою мірою. Уникнути страждань неможливо, але Ісус обіцяє велику нагороду тим християнам, які мужньо переносять випробування і не зрікаються свого Спасителя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *